> Minsk region > Klecak county > Zaastraviečča village
Zaastraviečča. Orthodox church

Zaastraviečča.  Catholic church

Zaastraviečča.  Orthodox church

Comments

Z życia oddziałów Związku Strzeleckiego powiatu nieświeskiego.
W grudniu 1938r. został przeprowadzony konkurs trykotarstwa i robót ręcznych dla strzelczyń (i dziewcząt niezrzeszonych) w pododdziale Związku Strzeleckiego Smolicze i Zaostrowiecze. Kurs, zakończono wystawą wykonanych prac w świetlicy strzeleckiej w Zaostrowiecz...
Strzelcy w gminie Zaostrowiecze.
Staraniem Oddziału Związku Strzeleckiego Zaostrowiecze postanowiono w czerwcu bieżącego roku (1939r.) postawiono w lesie Dębniak krzyż – pomnik, ku czci powstańców 1863 r. . Na poświęcenie krzyża przybyły 2 kompania KOP-u i okoliczna ludność w liczbie 1.500 osób. Na terenie pododdział...
Witam, szukam informacji o Kazimierzu Rytwińskim oraz jego rodzinie m.in Filomenie Nowickiej i Marii Mazan. Dziadek urodził się w Zaostrowieczu 26.VI. 1894r. Z opowiadań ok 1935r. został sołtysem. W 1937r poślubił Marię Łozowską. Ok 1942r został zesłany na Sybir. Po powrocie z zesłania 1948 dołączył do żony i...
WYBORY DO RADY GMINY ZAOSTROWIECZE 1930
Wybory do samorządów gminnych pod hasłem gospodarczym.
Ponieważ przeprowadzone niedawno wybory do Rady gminnej w Zaostrowieczu, ze względów formalnych zostały unieważnione przez starostę powiatowego. W dniu 11 lipca odbyły się ponowne wybory w Zaostrowieczu przy czym do Rady gminnej zostali wybran...