> obwód brzeski > rejon żabinecki > wieś Oziaty > Dwór
Oziaty. Dwór
Oziaty. Dwór

Dwór | Oziaty

Rok budowy (przebudowy): XVIII

Oziaty. Dwór

Zdjęcie nr 137. Oziaty. Front dworu przed 1914 r. z książki Aftanazy Roman, „Dzieje rezydencji na dawnych kresach Rzeczypospolitej”, wydanie drugie przejrzane i uzupełnione, tom 2, Województwa Brzesko-litewskie, nowogródzkie, Wydawnictwo Zakład Narodowy imienia Ossolińskich, Wrocław, Warszawa, Kraków, 1992r., s. 104-106 Foto © Magdalena Woźniak |

Oziaty. Dwór

Skan z książki Romana Aftanazego, „Dzieje rezydencji na dawnych kresach Rzeczypospolitej”, wydanie drugie przejrzane i uzupełnione, tom 2, Województwa Brzesko-litewskie, nowogródzkie, Wydawnictwo Zakład Narodowy imienia Ossolińskich, Wrocław, Warszawa, Kraków, 1992r., s. 104-106 Foto © Magdalena Woźniak |

Oziaty. Dwór