> Grodna region > Dziatłava county > Dziatłava market town
Dziatłava. Synagogue

Dziatłava - travel guide - photos and attractions

The first written mention: 1498

Дзятлава Дятлово Zdzięcioł Dziatłava Dziatlava Diatlovo Dyatlavo Zhetel Zdzieciol

Dziatłava. : Places of interest | selected photos

Comments

Szukam śladów krewnych z okolic Zdzięcioła obecnie Dziatlowo o nazwiskach Strakowski (Strąkowski, Strękowski), Rudul (Rudol), Bombier...
Wielebny Ojcze,
moja rodzina ze strony babci marii Strakowskiej, pochodzi z okolic Zdzięcioła, ze wsi Jatwieź, urodzona w 1902 r. Poszukuję dokumentów dla jej przodków Jana Strakowskiego, Michaliny Rudul (Rudol), rodziny Rudul, Bombier i Strakowskich.
Wiem, że w parafii jest część ksiąg. Czy jest możliwość uzyskania dost&#...
WIELEBNY OJCZE . Jestem wnuczka Magdaleny Urbanowicz, z domu Gnoinska, ktora pochodzila z miejscowosci Rzepiszcze. Babcia zmarla w maju 1940 roku i zostala pochowana na Cmentarzu w Zdzieciole. Chcialam dowiedziec sie, czy w Parafii pozostaly jeszcze jakies dokumenty. ...
Poszukuję krewnych Michała Kulesz ur.1902 r syna Władsława Kulesz i Teodory Krywina , który mieszkał w Zdzięciole przed II gą wojną z żoną Stanisławą. Miał 2 synów :Tadeusza rocznik 1928 i Józefa rocznik 1930 ur.w Zdzięciole. Dziadek był szewcem. Tadeusz był ministrantem....
Witam szukam wiadomości o moim ojcu Franciszku Łuni.Wiem że brał ślub w 1943 roku w Dzięciole.Pozdrawiam...