> Grodna region > Ašmiany county > Hraŭžyški village
Hraŭžyški. Catholic church of St. Peter and St. Paul

Hraŭžyški - travel guide - photos and attractions

Spelling variations:
Граўжышкі Гравжишки Graużyszki Hraŭžyški Граужишки Grauzyszki Grauzhyshki Grauzhishki Hraużyszki Hrauzyszki

Lost heritage

Hraŭžyški. : Places of interest | selected photos

Hraŭžyški.  Belfry

Hraŭžyški. : Lost heritage | Photo

Hraŭžyški.  Catholic church of St. Peter and St. Paul

Hraŭžyški. Catholic church of St. Peter and St. Paul (1495 (1), > 1640 (2), > 1750 (3)) St. Peter and St. Paul church in Hraŭžyški
From the archive of Instytut Sztuki Polskiej Akademii Nauk (IS PAN 0000016483)

Comments

Czy w Grauzyszkach jest cmentar i czy znajdują się tam groby pochowanych przedwojennych mieszkańców?...
Witam serdecznie poszukuje informacji na temat rodziny TURKIEWICZ . Mój dziadek Stanisław Turkiewicz ur. 1925 r. w Moczułach Kolonia ( ojciec Ludwik Turkiewicz 1893 r. matka Zofia Turkiewicz z d. Sawicka 1905 r.) uczęszczał w Graużyszkach do Publicznej Szkoły powszechnej im. Marszałka Józefa Piłsudskiego za wszelkie informacje dziękuję.<...
Добрый день! Ищу информацию о собственнике имения Гравжишки периода 1866-1878 годов. есть информация, что это Корсак Людвик А(отчество не известно). В это же время был некий Адам Корсак. Вопрос:какое оношение Адам имел к этому имению? Возможно у кого-нибудь есть любая фотография этого имения? Мой прапрадед в 1866 году жил в этом имении. Я из Минска, мне 72 года. Спасибо....
Здравствуйте, форумчане! Скажите, в Гравжишках деревянный костел существует и сегодня? Может быть у кого-нибудь есть любое фото имения Гравжишки? Мой прапрадед в 1866 году в нем жил. Я из Минска, мне 72 года. Валерий....
W tym mieście urodził się i mieszkał mój dziadek Sienkiewicz Czesław dopóki nie weszli ruskie i całej rodziny nie wywiezli na syberię na szczęście udało się całej rodzinie wrócić do polski(ale już innej polski)......