> Minsk region > Miadzieł county > Kanstancinava village

Kanstancinava on the map

Kanstancinava - travel guide - photos and attractions

Spelling variations:
Канстанцінава Константиново Konstantynów Kanstancinava Канстанцінаў Kanstancinava Канстантынова Konstantsinovo Konstancinovo Kanstancinau Konstantynow Konstantynowo

Kanstancinava. : Places of interest | selected photos

Kanstancinava.  Catholic church of the Assumption of the Blessed Virgin Mary

Kanstancinava.  cemetery Old Catholic

Kanstancinava.  Farmstead

Comments

Czy ktoś może mnie poinformować ? Czy na cmentarzu w Konstantynowie jest pochowany ksiądz Stanisław Wysiadłowski.Zmarł w latach 60 tych ub wieku
Nie wiem czy będzie możliwość otrzymania od Państwa jakiejś wskazówki.Na tę odpowiedż czekam od 11 lutego.Chciałabym nadmienić,że mój tata Wiktor Kalczyński urodził się Petersburgu a mieszkał z rodzicami w Więcewiczach.Pozdrawiam i [proszę o wzmiankę o moim dziadku Konstantym.Elżbieta Musa zd K...
Poszukuję grobu dziadka Konstantego Kalczyńskiego.Mój tata Wiktor Kalczyński urodził się w 1914 r. we wsi Więcewicze pow.święciński.Nikt z moich bliskich nie żyje i nie może udzielić mi informacji na temat cmentarza gdzie pochowany jest mój dziadek.Bardzo pragnę odszukać i odwiedzać jego grób dlatedo gorą...
Konstantynowo k. Świra (Канстанцінава) – parafia p.w. Wnie-bowzięcia NMP

XVIII-XIX w. – drewniane świątynie

1744 – istniał tu drewniany kościół jako filia parafii w Świrze

1792 – uposażenie parafii dokonane przez Konstantego Chomińskiego

Нажаль такі прыгожі і ахайны касцельчык спасцігла бяда: год ці два таму невядомыя рабаўнікі скралі 4-5 самых каштоўных абразаў. У каго толькі рука падымаецца красці апошнюю нашу спадчыну?? Дзіка і страшна думаць, што тыя рабаўнікі-нашы суайчыннкі, дзяды якіх з павагай і надзеяй калісці кленчылі каля тых самых абразаў... ...