> Viciebsk region > Ušačy county > Sielišča market town
Sielišča. Farmstead

The first written mention: 1552

Селішча Селище Sieliszcze Sielišča Selische Selishche Sieliszcza

Sielišča. : Places of interest | selected photos

Касцёл Святой Веранікі ў Селішчах: гісторыя і сучаснасць

Калі я ездзіла ў дзяцінстве да бабулі ў суседні Глыбоцкі раён, на шляху з Ушач да Івесі мяне заўсёды ўражваў будынак касцёла ў Селішчах. Ён быў велічны, падобны на вялікую белую птушку, якая прысела адпачыць на ўзвышшы. Здавалася, што праз некалькі хвілін гэтая птушка ўзмахне крыламі і паляціць туды, дзе яе вельмі чакаюць. Касцёл тады...
На вялікі жаль дзяржаве наш касьцел не патрэбны, а каталіцкай царкве занадта дорага яго аднааўляць дзеля дзесятка вернікаў з Селішчаў.
Я Приезжаю сюда с детства каждый год, и мне обидно что государство неможет сохранить свою историю которую наши дети и так незнают. Надеюсь костел восcтановят?

P.S. Зачем же мой дед Воевал? Отдали бы немцем они лучше историю берегут!

Касьцёл і кляштар знаходзяцца блізу могілак на поўдні вёскі. Комплекс зруйнаваны падчас Другое Сусьветнае вайны. З тыльнага боку касьцёла знаходзіцца ўваход у цудоўна захаваныя скляпеньні. Варта браць з сабою добры ліхтарык. ...