> obwód witebski > rejon miorski > wieś Nowy Pohost
Nowy Pohost. Kościół Św. Trójcy

Nowy Pohost.  Miasteczko na starych fotografiach Miasteczko na starych fotografiach

Na przystanku autobusowym w Nowym Pohoście

Nowy Pohost (Новы Пагост) – parafia p.w. Trójcy Przenajświętszej

XV-XVI w. – miejscowość w parafii Ikaźń.

Nazwa Pohost wskazuje na terytorium związane z Kościołem, czasem kaplicą na cmentarzu grzebalnym, ale nie wiadomo dokładnie kiedy zbudowano tu pierwszą świątynie. Natomiast o kwesti...
According to the information of my ancestors, Nowy Pogost has an interesting history and much more older than Miory and Sharkowszczyzna. It is located on a crossroads of roads (Wilno-Braslaw-Polotsk and Druja-Glubokoje-Minsk). Lithuanian and Russian Dukes, and also other travellers stopped here on rest.

The big merit in development of settlement belongs to prince Sapeha and the genus of...
My grandfather, David Lipman, was from Pahost. I am trying to learn about the town, as well as about the area, before visiting. ...
Галасы стагодзьдзя

Мінулы век у памяці сучасьнікаў

Гэта было ў сярэдзіне 80-х гадоў. Я тады зацікавілася культавымі камянямі. І вось, будучы ў архэалягічнай экспэдыцыі ў Мёрскім раёне на Віцебшчыне, мы разам з мастачкай Зояй Краўчанка накіраваліся ў вёску Стары Пагост, каб паглядзенць камень пад назвай Кравец.
У 1923 годзе ў часопісе “Крывіч” пра яго напісаў Вацлаў Ласт...
СТАРАБЕЛАРУСКАЯ ВЯСКОВАЯ ШКОЛА

Пішучаму радкі здарылася вучыцца ў старога тыпу беларускай вясковай школцы, аб якіх цяпер ужо і паміну няма, дый тая, у якой я вучыўся, была дахаваўшыся да маіх часоў дзякуючы толькі адлегласці яе ад гарадоў і чыгунак.

Школа знаходзілася ў вёсцы Стары Пагост1, Дзіс[енскага] пав[ета]. Мясцовая традыцыя ўтрымлівае, што Стары Пагост быў калі...