> Могилёвская область > Белыничский район > местечко Головчин
Головчин. В местечке

Галоўчын Головчин Hołowczyn Hałoŭčyn Golovchin Halouczyn Holowczyn

Что посмотреть в Головчине

Головчин. : Достопримечательности | фото отдельных памятников

Головчин.   Битва при Головчине

Головчин. Битва при Головчине План битвы шведов с русскими под Головчино (2 (14) июля 1708 года) Фото 1708

Головчин.  В местечке

Головчин.  Замчище

Головчин. : Утраченное наследие | фото

Головчин.  Костёл и кляштор доминиканцев

Головчин.  Церковь

Комментарии

Przed wejściem do Soboru Uspieńskiego w Smoleńsku na postumencie postawiono spory spiżowy dzwon cerkiewny z napisem w języku polskim. W skrócie - dzwon przeznaczony dla cerkwi Preobrażenskiej Spasa w Holowczynie, fundowany przez mieszczanina Iwana Semenowicza Wodowozowicza w 1636 roku. ...
Мясцовыя даследчыкі ўпарта сцвярджаюць, што ў ХVII стагоддзі на тэрыторыі Галоўчына знаходзілася ці то 5, а можа і 15 хрысціянскіх храмаў і каля сотні кузняў. Але ад храмаў, гэтак жа як і ад замка, не засталося і следу.
Апошняя царква (Святатраецкая) была пабудавана у гонар стапяцідзесяцігоддзя перамогі ў бітве са Шведамі і стала ахвярай хрушчоўскага этапу барацьбы з "рэлігійнымі забабонамі", я...
У некаторых дакументах згадваецца Галоўчынскі замак. Доктар гістарычных навук М. А. Ткачоў лічыць, што замак з'явіўся тут у канцы ХIV стагоддзя і размяшчаўся на гары з круглай пляцоўкай дыяметрам 30 метраў. Жыллё жа сялян размяшчаліся вакол замка.
Ў 1509 г. кн. Мацвей Нікіціч Мікіцініч-Раполаўскі атрымаў ад вялікага князя Літоўскага маёнтак Галоўчын і стаў пісацца князем Мікіцінічам-Галоўчынскі...
На думку большасці даследчыкаў першае згадванне аб Галоўчыне адносіцца да 1071 г. калі ў наваколлях горада "Галацічаска" адбылася бітва паміж Полацкім князем Усяславам Чарадзеем і Яраполкам Ізяславічам - князем Уладзіміра-Суздальскім і Тураўскім. ...