> Минская область > Воложинский район > местечко Ивенец
Ивенец. Дом-музей Аполлинария Пупко

Восстановленная приусадебная часовня в Ивенце

Ивенец. : Утраченное наследие | фото

Ивенец.  Костёл Святой Троицы

Ивенец.  Церковь

Ивенец. Церковь (XIX/XX) Церковь в Ивенце, построенная на месте разрушенного в начале ХХ века костёла святой Троицы Фото < 1939

Działalność Stowarzyszenia Młodzieży Polskiej w Iwieńcu
- Praca Stowarzyszenia Młodzieży Polskiej w Iwieńcu na Kresach Wschodnich ożywiła się z chwilą rozpoczęcia kursu kroju i szycia. Instruktorka pani Gołosówna nie poprzestała na uczeniu praktycznych zajęć, ale zaznajomiła druhny dokładnie...
Was this manor formerly known as Starzynek or perhaps Starzynki Strażowskie? Is there or was there a zaścianek called Suszy nearby? Thanks. ...
Witam serdecznie woem ze nie wtym miejscu pisze ale jeszcze nie orientuje szukam rodziny z Iwienca a dokladniej wujka Tola i jego zona Teresa ktorzy pracowali w fabryce donic nie pamietam ich nazwisk urwal sie kontakt i nie mam nawet adresu do nich... Moze ktos ich zna to prosze o kontakt z gory dziekuje.......
Słowo nr 256 z dnia 09.11.1927 r.
Wołożyn – Iwieniec
- Przedstawienie w szkole. W Iwieńcu, w lokalu szkoły powszechnej odbyło się dnia 29.10.1927 r. przedstawienie odegrane przez dziatwę szkolną pod kierownictwem nauczyciela tej szkoły Jody Jana pod tytułem „Balladyna królowa Żabka”. Dochód przeznaczono na budowę pomn...
W Iwieńcu, powiecie mińskim, dnia 16.05.1909r. zmarł świętej pamięci dr. Aleksander Grużewski lekarz ziemski. Liczył lat 44.

Po ukończeniu Uniwersytetu Warszawskiego przez lat kilkanaście praktykował w Warszawie gdzie był między innymi ordynatorem szpitala dla dzieci.

Первое письменное упоминание: 1495?

Івянец Ивенец Iwieniec Ivianiec Івенец Ivieniec Ivieniets Ivenets Ivenetz Ivianiec Iwienjec