> Минская область > Воложинский район > местечко Ивенец
Ивенец. Костёл Святого Архангела Михаила и кляштор францисканцев

Восстановленная приусадебная часовня в Ивенце

Ивенец. : Утраченное наследие | фото

Ивенец.  Костёл Святой Троицы

Ивенец.  Церковь

Ивенец. Церковь (XIX/XX) Церковь в Ивенце, построенная на месте разрушенного в начале ХХ века костёла святой Троицы Фото < 1939

WIARUS nr 27 , Warszawa dnia 01.07.1939r.

Iwieniec

Tegoroczna uroczystość Bożego Ciała w Iwieńcu miała przebieg specjalnie uroczysty.
W blaskach południowego słońca, przy dźwiękach dzwonów kościelnych i pieśni religijnych z kościoła św. Michała wyszła uroczysta procesja, jednocześ...
Działalność Stowarzyszenia Młodzieży Polskiej w Iwieńcu
- Praca Stowarzyszenia Młodzieży Polskiej w Iwieńcu na Kresach Wschodnich ożywiła się z chwilą rozpoczęcia kursu kroju i szycia. Instruktorka pani Gołosówna nie poprzestała na uczeniu praktycznych zajęć, ale zaznajomiła druhny dokładnie...
Was this manor formerly known as Starzynek or perhaps Starzynki Strażowskie? Is there or was there a zaścianek called Suszy nearby? Thanks. ...
Witam serdecznie woem ze nie wtym miejscu pisze ale jeszcze nie orientuje szukam rodziny z Iwienca a dokladniej wujka Tola i jego zona Teresa ktorzy pracowali w fabryce donic nie pamietam ich nazwisk urwal sie kontakt i nie mam nawet adresu do nich... Moze ktos ich zna to prosze o kontakt z gory dziekuje.......
Słowo nr 256 z dnia 09.11.1927 r.
Wołożyn – Iwieniec
- Przedstawienie w szkole. W Iwieńcu, w lokalu szkoły powszechnej odbyło się dnia 29.10.1927 r. przedstawienie odegrane przez dziatwę szkolną pod kierownictwem nauczyciela tej szkoły Jody Jana pod tytułem „Balladyna królowa Żabka”. Dochód przeznaczono na budowę pomn...

Первое письменное упоминание: 1495?

Івянец Ивенец Iwieniec Ivianiec Івенец Ivieniec Ivieniets Ivenets Ivenetz Ivianiec Iwienjec