> Гродненская область > Свислочский район > местечко Свислочь
Свислочь. Хозяйственный двор

Свислочь.  Часовня Ангелов-Хранителей

Свислочь. Часовня Ангелов-Хранителей (XIX)

Свислочь.  Костёл Святой Троицы

Свислочь. Костёл Святой Троицы (1666)

Комментарии

Witam. Moja rodzina ze strony mamy Bielawscy, Bukraba, pochodziła ze Świsłoczy. Jestem bardzo ciekawa wszelkich informacji o rodzinie. Bardzo proszę o kontakt osoby posiadające takie informacje lub zdjęcia....
Witam,
chciałbym skorzystać z reprodukcji obrazów dawnej Świsłoczy w mojej książce, ale brak możliwości kontaktu z redakcją portalu uniemożliwia mi zadanie pytania. Może ktoś wie do kogo mógłbym się zwrócić z pytaniem o prawa autorskie do zamieszczonych tu zdjęć?
Z poważaniem,
Witam :)

Poszukuję wiadomości o przodkach mieszkających w Świsłoczy (Żuk Fieodor, Antonina, Włodzimierz, Olga, Aleksander, Gutor Olga, Siergiej) i Zańkach (Gutor Olga, Siergiej, Siergiej junior). Byli wyznania prawosławnego. Innych nazwisk nie znam, podobnie jak potomków rodziny pozostałej na Białorusi. Dziadek i jego rodzina miesz...
Witam. Chciałbym nawiązać kontakt mailowy z Polakami mieszkającymi w Świsłoczy lub okolicach. Chciałbym zdobyć informacje oraz zdjęcia (stare i współczesne/dzisiejsze) dotyczące miejscowości Zańki koło Świsłoczy gdzie mieszkała moja rodzina (osadnicy wojskowi) Dąbrowscy i Kiragowie. tel. 501151102 M...
Apel!
Do wszystkich moich rodaków w Polsce związanych z Kresami. Odwiedzajcie swoje małe ojczyzny, miejsca pochodzenia swoich bliskich. Odnawiajcie i utrzymujcie kontakty z żyjącymi krewnymi, nawiązujcie więzi z mieszkającymi na Kresach naszymi rodakami.
Pozdrawiam
Kazimierz Niechwiadowicz