> Брэсцкая вобласць > Брэсцкі раён > вёска Тамашоўка > Могілкі вайсковыя часоў 1-й сусветнай вайны
Тамашоўка. Могілкі вайсковыя часоў 1-й сусветнай вайны

Могілкі вайсковыя часоў 1-й сусветнай вайны | Тамашоўка

Заўвагі: у цэнтры вёскі, на скрыжаванні брэсцкай шашы і старой дарогі на Ўладаву

Могілкі салдат Першай сусветнай вайны ў Тамашоўцы

У цэнтры вёскі Тамашоўка, каля старой дарогі на Уладаву ляжаць могілкі салдат Першай сусветнай вайны. У 1915-1916 гг. у баях пад Уладавай паміж расійскімі вайскамі, нямецкімі і аўстра-венгерскімі вайскамі загінула 1346 жаўнераў з абодвух бакоў, якія былі пахаваныя разам каля чыгуначнай станцыі Ўладава (цяпер у межах вёскі Тамашоўка). У 1919 г. на сродкі Чырвонага Крыжа могілкі былі ўпарадкаваны:  абнесены мураванай агароджай з брамай, магілы пазначаны бетоннымі крыжамі з прозвішчамі жаўнераў, ўсталяваны помнік з цэглы і львом наверсе. Усяго налічваецца 1262 асобных і 12 брацкіх  магіл. Да канца ХХ ст. могілкі знаходзіліся ў занядбаным стане. На пачатку ХХІ ст. былі трохі уладкаваныя.

Тамашоўка - Могілкі вайсковыя часоў 1-й сусветнай вайны . Помнік вайскоўцам, палеглым ў бітвах пад Ўадавай у Першую сусветную вайну