> Брэсцкая вобласць > Кобрынскі раён > горад Кобрын > Сінагога
Кобрын. Сінагога

Год пабудовы (перабудовы): > 1850, XX

Кобрын. Сінагога

Кобрын. Сінагога

Кобрын. Сінагога

Будынак былой сінагогі знаходзіцца на вул. Першамайскай. Сінагога пабудавана ў 2-й палове 19 ст. з цэглы.

У савецкі час да 1990-х гадоў тут размяшчаўся цэх безалкагольных напояў. Сінагога мае сіметрычную аб'ёмна-прасторавую кампазіцыю. Цэнтральная трохпавярховая частка галоўнага фасада вылучаная 4 плоскімі лапаткамі. Такія жа лапаткі фланкуюць будынак па вуглах. Другі і трэці паверхі прарэзаныя невысокімі паўцыркульнымі аконнымі праёмамі, першы паверх — лучковымі. Элементамі дэкору з'яўляюцца падаконныя плоскія нішы, фігурная рустыка лапатак на першым паверсе, аркатурныя паясы.

Будынак былой сінагогі ў Кобрыне — помнік эклектычнай архітэктуры з элементамі класіцызму. Знаходзіца ў заняпадзе. Не выкарыстоўваецца.

А.Ю. Пятросава
Свод памятников истории и архитектуры. Брестская область