> Мінская вобласць > Любанскі раён > вёска Таль

Таль на мапе

Таль. : Адметнасці | фота выбраных помнікаў

Таль.  У вёсцы

Таль.  У вёсцы

У 2003 годзе грамадскае аб’яднанне “Этна-гістарычны цэнтр “Явар” даследаваў гэты камень.

Аб'ектам нашага даследавання стаў святы камень, які знаходзіцца проста на ўзараным полі каля вёскі Ператок Любанскага раёна. Гэты камень мае назву Слядок Божы або Божы камень. Пра яго напісана ў кніжцы Э.Ляўкова «Маўклівыя сведкі мінуўшчыны» 1992 года выдання. Аўтар лічыць, што камень трэба захаваць не...
Недалеко от Тали, возле деревни Переток, находится знаменитый Божий камень – ледовиковый 375 000 000 летний валун, образованный из кварцевого песковика. Он образовался в середине девонского периода, когда весь восток Беларуси был морем Геродота.
Этот камень считали целебным. К нему приходили крестьяне как из соседних, так и из дальних деревень, просили избавить от болезни и посодействовать в ...