> Гродзенская вобласць > Іўеўскі раён > вёска Морына > Царква Святой Тройцы
Морына. Царква Святой Тройцы

Царква Святой Тройцы | Морына

Царква пабудавана ў 1865 г. з дрэва ў цэнтры вёскі, ці не на месцы касцёла, бо захаваліся каталіцкія надмагільныя помнікі, больш ранняга перыяду. Царква адкрыта пасля рэстаўрацыі ў 1988—90 гг. Прастольнае свята — Дзень Святой Тройцы.

Помнік народнага дойлідства з рысамі стылю мадэрн. Вырашана 2-ярусным аб'ёмам — кубападобны асноўны пераходзіць у 8-гранны, накрыты пакатым шатровым бляшаным дахам з 8-гранным барабанам і макаўкай у завяршэнні. Па падоўжнай восі дабудаваны прамавугольныя прытвор з 1-яруснай пад 2-схільцым дахам званіцай і апсіда. Гарызантальна ашаляваныя сцены расчлянёны брусамі-сцяжкамі і адзінарнымі і здвоенымі прамавугольнымі аконнымі праёмамі ў дашчатых ліштвах.

Апсіда вылучана 1-ярусным на 8 абразоў драўляным белым іканастасам з пазалотай. Меўся мясцовашанаваны абраз «Маці Божая».

Праваслаўныя храмы на Беларусі