> Гродзенская вобласць > Карэліцкі раён > вёска Заполле > Царква Святога Георгія
Заполле. Царква Святога Георгія

Царква Святога Георгія | Заполле

Год пабудовы (перабудовы): 1837 (1863?)

Могілкавая царква ў в. Заполле вырашана ў традыцыях народнага драўлянага дойлідства. Пабудавана ў 1837 г., прыпісана да Свята-Петрапаўлаўскай царквы ў Карэлічах. У 1903 г. ў вёсцы пабудавана драўляная царкоўна-прыходская школа.

Да квадратнага ў плане зруба царквы далучана 5-гранная апсіда і невялікі прытвор з 2-слуповым стылізаваным порцікам на франтальным фасадзе. Агульны 2-схільны дах пры дапамозе 3-вугольных застрэшкаў пераходзіць у вальмавы над апсідай. Вільчык даху па цэнтры завершаны невялікім 4-гранным барабанам з шатровым пакрыццём. Пакрытыя цёсам бакавыя фасады і грані апсіды прарэзаны лучковымі аконнымі праёмамі і расчлянёны брусамі-сцяжкамі ў прасценках. Унутры прытвор адкрыты ў малітоўную залу шырокай лучковай аркай.

Анатоль Кулагін
Памяць. Карэліцкі раён