> Мінская вобласць > Капыльскі раён > горад Капыль > Царква Ушэсця Гасподняга
Капыль. Царква Ушэсця Гасподняга

Царква Ушэсця Гасподняга | Капыль

Царква пабудавана ў 1866 г. з бутавага каменю і цэглы на ўрадавыя сродкі (14 тыс. рублёў). У савецкі час выкарыстоўвалася пад музей. З 1990-х гг. дзеючы храм. Прастольнае свята — Дзень Ушэсця Гасподня.

Царква вырашана цэнтрычным крыжовым аб'ёмам, сярод аднолькавых крылаў якога вылучаецца 3-гранная апсіда. У сілуэце дамінуе цэнтральны 8-гранны аб'ём. На фоне паліхромнай бутавай муроўкі фасадаў вылучаюцца атынкаваныя і пабеленыя элементы дэкору: вуглавыя лапаткі, парталы 3 лучковых уваходаў, ліштвы арачных аконных праёмаў. Над парталам галоўнага ўвахода стральчатая гатычная арка.

У інтэр'еры ў цэнтральную залу шырокімі арачнымі прасветамі адкрываюцца прытвор, бакавыя прыдзелы і акруглая перакрытая конхай апсіда.