> Минская область > Мядельский район > местечко Кривичи
Кривичи. Кладбище еврейское

Кривичи - достопримечательности | фото

Крывічы Кривичи Krzywicze Kryvičy Krivichi Krivitchi Kryviczy Kriwichi Kriwitchi Krzywicze

Что посмотреть в Кривичах

Кривичи. : Достопримечательности | фото отдельных памятников

Комментарии

W styczniu 1930 roku we wsi Zadubienie zmarła tragicznie miejscowa nauczycielka Karolina Gajda. Została pochowana na cmentarzu przy wsi Zadubienie. Interesuje mnie czy jest tam jeszcze jej grób. I czy ktoś z miejscowych pamięta jej historię?

В январе 1930 года местная учительница Каролина Гайда трагически погибла в деревне Задубье. Она была похоронена на кладби...
Szukam miejsca pochówku kaprala Antoniego Nowak. Był on żołnierzem 4. kompanii, 20. pułku piechota z Krakowa. Zginął on 2. czerwca 1920 rok w miejscowość Maćki . Czy w tej miejscowość, albo okolice, jest jakiś pomnik polskich żołnierzy z 1920 roku ???

Я шукаю месца пахавання капрала Antoni Nowak. Ён быў салдатам 4-й ...
Witam, również moi przodkowie wywodzą się z Miadzioła. Urodził się tam mój dziadek, Wiktor Gołubców (rocznik 1941). Był on synem Józefa i Jadwigi z Żukowskich i to właśnie Żukowscy rdzennie pochodzą z Miadzioła. Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę na temat tej rodziny, jak i samego Miadzio...
В этом году все таки попал внутрь костела,после двух попыток,когда приезжал и он был закрыт.Видимо этот год счастливый: я и в костел попал и с помощью ксенза Виктора отыскал записи рождения и крещения моего отца в далеком 1943 году.Для меня это очень важно,после 4 лет поисков родственников,которых разыскал,найти эти записи это бесценно....
Podaję moją linię Jakubowiczów do 6 pokoleń :
1.Stanisław Jakubowicz(1846-1902)(prapradziadek) + Anna Bielewicz