> Вильнюсский уезд > Вильнюсский район > деревня Шрубишки (Шрюбишкес)
Шрубишки (Шрюбишкес). Усадебно-парковый ансамбль

Шрубишки (Шрюбишкес). : Достопримечательности | фото отдельных памятников

Шрубишки (Шрюбишкес).  Усадебно-парковый ансамбль

Шрубишки (Шрюбишкес).  В деревне

Bardzo bym chciała nawiazać kontakt z Panią Agata WYSZKOWSKI....
Moja babcia Stefania Bakszewicz z domu Brodowska córka Józefa i Franciszki Brodowska urodzona w Jedoziory byłe ZSRR .Jeszcze żyje. ;)Babcia miała młodsze rodzeństwo siostrę i brata....
Witam moja mama Stanisława Kowalewska ur.192siódmym , w Szrubiszkach oj. Jan Kowalewski mat. Elżbieta Kowalewska z.d. Brodowska ur.Jodoziory .Nic nie wiem dlaczego ma miejsce ur.Szrubiszki , bo póżniej mieszkała w Gudomiedzi (Gudamedis).Wcześniej nie interesowałam się tym i nie zapytałam o to jak mama żyła .Może jeszcze mieszka kto&#...
Witam,
widzę, że ma Pani wiedzę o dworze w Szrubiszkach. Mój pradziad Aleksander Kaczyński Jankowicz się tam urodził, ale chyba w zaścianku. Czy wiadomo coś Pani o zaścianku w Szrubiszkach? ...
Po Pisankach majatek przejeli Syrwidowie (Stefan i Maria z Pisankow), nastepnie ich 2 corki Joanna i Felicja. Siostry po wyjsciu za maz gospodarowaly razem jako 2 rodziny: Wyszkowskich i Kulilowskich. W latach dwudziestych XX wieku Witold Wyszkowski wyjechal na stale za granice, a Leon Kulikowski, wziety adwokat, wykupil majatek w calosci, stajac sie ostatnim przedwojennym wlascicielem Szrubiszek....