> Гродненская область > Щучинский район > местечко Желудок
Желудок. Дворцово-парковый ансамбль Святополк-Четвертинских

Первое письменное упоминание: 1486?

Жалудок Желудок Żołudek Žałudok Zoludok Zheladok Zheludok Zhaludok

Что посмотреть в Желудке

Желудок. : Достопримечательности | фото отдельных памятников

Комментарии

Kościół św. Jana Bosko w Kurhanie 1934-1945. Historia pierwszego w Polsce kościoła ku czci założyciela księży salezjanów .Pełny artykuł można sciągnąc tutaj http://cejsh.icm.edu.pl/cejsh/element/bwmeta1.element.desklight-a208a44c-0032-4270-b191-1b248014feb3
Witam. POSZUKUJĘ KREWNYCH Z OKOLICY ŻOŁUDEK. MOJA BABCIA MARIA CYBULSKA ur.1898r. Żołudek oraz siostra Felicja Cybulska ur.1901r. Żołudek. Rodzice to Jadwiga i Stanisław. Proszę o jakiekolwiek informacje.
Dziadek pochodził z Жалудок Żołudek. Nazwisko Kmita. po wojnie wyjechał do Polski - Morąg. Szykam informacji , kontaktów. kimare@wp.pl...
Moja rodzina dzis mieszka w Zoludku a pochodzi z wioski Korsaki nieopodal.
Bylismy tam z dziecmi latem tego roku 2017 - pieknie tam jest chcemy wrocic odszukac reszte rodziny Marcinkiewiczow z Korsakow...
Szukam wiadomości o kościele św. Jana Bosko w Kurhanie, który istniał do 1960-go roku. Potrzebuje wszystkie wiadomości, żródła oraz zdjęcia. Z góry dziękując ks. Artur

Шукаю інфармацыю аб касцёле св. Яна Боско у Кургане, які існаваў да 1960-га года. Патрабую ўсе магчымыя інфармацыі, крыніцы, здымкі. Загадзя дзякую Кл. Артур...