> Гродненская область > Щучинский район > местечко Желудок
Желудок. Дворцово-парковый ансамбль Святополк-Четвертинских

Желудок. : Достопримечательности | фото отдельных памятников

Желудок.  Дворцово-парковый ансамбль Святополк-Четвертинских

Желудок.  Костёл Успения Пресвятой Девы Марии

Желудок.  Пейзажи

Комментарии

Dziadek pochodził z Жалудок Żołudek. Nazwisko Kmita. po wojnie wyjechał do Polski - Morąg. Szykam informacji , kontaktów. kimare@wp.pl...
Moja rodzina dzis mieszka w Zoludku a pochodzi z wioski Korsaki nieopodal.
Bylismy tam z dziecmi latem tego roku 2017 - pieknie tam jest chcemy wrocic odszukac reszte rodziny Marcinkiewiczow z Korsakow...
Szukam wiadomości o kościele św. Jana Bosko w Kurhanie, który istniał do 1960-go roku. Potrzebuje wszystkie wiadomości, żródła oraz zdjęcia. Z góry dziękując ks. Artur

Шукаю інфармацыю аб касцёле св. Яна Боско у Кургане, які існаваў да 1960-га года. Патрабую ўсе магчымыя інфармацыі, крыніцы, здымкі. Загадзя дзякую Кл. Артур...
Pałac w Żołudku sprzedany Rosjanom, gdzie nowi właściciele chcą w nim zrobić muzeum, hotel a wokół niego kompleks turystyczny skierowany głównie na turystów ze Wschodu. - http://grodnonews.by/ru/0/20305/news...
Nie byłem w Żołudku już prawie 20 lat.Widzę w internecie, że kościół został bardzo ładnie odnowiony i uzyskał piękną elewację. Cieszę się i gratuluję Parafianom....

Первое письменное упоминание: 1486?

Жалудок Желудок Żołudek Žałudok Zoludok Zheladok Zheludok Zhaludok