> Гродненская область > Сморгонский район > деревня Жодишки

Жодишки на карте

Жодзішкі Жодишки Żodziszki Žodziški Zhodishki Zodziszki Zhodziszki

Что посмотреть в Жодишках

Жодишки. : Достопримечательности | фото отдельных памятников

Огромное спасибо за фотографии старого католического кладбища ...
Былы кальвінскі збор захаваўся ў вёсцы Жодзішкі. Ён быў пабудаваны ў 1612 годзе ўладальнікамі мястэчка, прадстаўнікамі магнацкага роду Кішак, якія былі вядомы сваёй прыхільнасцю да пратэстантызму. Знешне ён падобны да смаргонскага збору. Будынак быў прамавугольным з высокай двух’яруснай вежай-званіцай, лучковымі аконнымі праёмамі без ліштваў. Вырашаны ў простых суровых формах, ён меў на сценах тол...
Dziękuję za pocztówkę
Byіem dwa lata temu w Їodziszkach. Przed II-g± Wojn± ¦wiatow± mуj dziadek Jуzef byі wуjtem Їodziszek.Po Powstaniu styczniowym moi pradziadowie byli zesіani na Sybir. 10-tego lutego 1940 roku z rodzicami i wspomnianym dziadkiem Jуzefem, babci± Helen± i z rodzeсstwem mіodszym mojego ojca Piotra - Adel± i Aleksandrem byli¶my deportowani na Syberiк. Їyli¶my w okolicy Irkucka i Nowosybirska w bardzo ci...