> ³ > >
. i

. : |

.     i

.

.

Witam ciekawe informacje na temat Parafii ja poszukuję informacji na temat mojego dziadka Jana Pankiewicza, który w 1933 był organistą u ks.A.Hanusewicza, jeżeli Pan Jan posiada takowe proszę o kontatkt....
Bardzo dziekuję br. Janowi za taki obszerny opis historii parafii Wołkołata. W tym właśnie kościele poznali się moi pra-dziadkowie Julian Jankowski (ur. 1883 w Bojarach) oraz Helena z domu Symanowicz (ur. 1885). Moja rodzina zyła przez wiele lat na tych ziemiach, głównie w Bojarach oraz Szylkach. Na ten moment udało mi sie zgromadzic wiele inf...
Poszukuje informacji o losie wlasciciela majątku Wołkołata Bronisławie Wasilewskim ur. 1867 zaginionym 1939/1940. Ostatni raz widziano go w Postawach gdzie podobno zostal zastrzelony przez sowietow. Prosze o kontakt kazdego kto jest w stanie potwierdzic ta informacje lub posiada inna wiedze o losach mojego przodka.
szewczyk.aleksandra@gmail.com

Dzien dobry
Czy posiada Pan moze jakies informacje o losach Bronislawa Wasilewskiego - wlascicviela majatku Wolkolata? Podobno zostal rozstrzelany w Postawach razem z pracownikami majatku w 1939/40 i probuje to potwierdzic.
, . : . 1744 ., , . -- (Synodus Dioecesana Vilnensis ab Illustrissimo Excellentissimo ac Reverendissimo Domino D. Michaele Joanne Zienkowicz Anno D[omi]ni MDCCXLIV celebrata. Vilnae, [1744]. . 186) ...

:
Wołkołata Vaŭkałata Wolkolata Volkolaty Volkolata Wolkolata Vaukalata