> Віцебская вобласць > Верхнядзвінскі раён > вёска Вопытная (Бігосава)
Вопытная (Бігосава). Капліца каталіцкая

Вопытная (Бігосава) - фота і помнікі

Магчымыя варыянты:
Вопытная (Бігосава) Опытная (Бигосово) Opytnaja (Bigosów) Vopytnaja (Bihosava) Бігосаў Бигосов Opytnaja Opytnaya Bigosovo Bigosau (Vopytnaja)

Што паглядзець у Вопытнай

Вопытная (Бігосава). : Адметнасці | фота выбраных помнікаў

Вопытная (Бігосава).  Палацава-паркавы ансамбль Нітаслаўскіх

Вопытная (Бігосава). : Страчаная спадчына | фотаздымкі

Вопытная (Бігосава).  Капліца каталіцкая

Вопытная (Бігосава). Капліца каталіцкая (1854?)

Szanowna Pani Aniu!
Przypadkowo natknęłam się na tę wiadomość. To chyba dar z nieba. Tak bardzo własnie szukam grobów Nitosławskich z Bigosowa, chociaż powinny być chyba koło ich kaplicy, ale może i przy Druji bo to była ich parafia.(piszę życiorys jednej osoby z tej rodziny!!) Żyją jeszcze ich potomkowi...
Вообще не ожидала увидеть нашу деревню в интернете, да ещё и в картинках!!!Вот уже 25 лет мы ездим туда, каждый год.Там жила наша бабушка и некоторые родственники. Слава Богу,сейчас деревню потихоньку начинают восстанавливать.Пока есть силы и возможность, будем ездить и жить там всегда.Самое родное и любимое место на Земле....
W sierpniu 2008 r.odwiedzałam Litwę Białoruś i Łotwę. Na Łotwie w miejscowości Balbinowo leżącej w pobliżu Przydrujska nad Dzwiną ( vis a vis Druji, na cmentarzu odnalazłam grobowiec rodziny Nitosławskich. Mam jego fotografię. Bardzo ciekawa jest Wasza strona. Często na nią zaglądam. Pozdrawiam. Anna Rzysk...
Bigosowo (Бігосава) – parafia p.w. Świętej Trójcy

XIX w. – kaplica wchodzącą w skład zabudowań dworskich, należącej niegdyś do Nitosławskich
1854 – kaplica na terenie parafii Rosica
1923 - była tu kaplica parafii Rosicy, obsługiwał ją ks. Piotr Kapusta (z Rosicy).
Не ожидала найти в Интернете фотографии дома, в котором прошло мое детство. У меня есть фотография конца 50-х годов 20 века этого этого дома. Там он еще живой. ...