> Брэсцкая вобласць > Камянецкі раён > горад Высокае > Капліца Святой Барбары
Высокае. Капліца Святой Барбары

Капліца Святой Барбары | Высокае

Капліца Св. Барбары стаіць на пагорку ў паўночна-заходняй ускраіне горада Высокае. Невялікі мураваны храм узведзены ў 1772 г. на месцы старога касцёла, фундаванага ў 15 ст. Вітаўтам. Капліца, верагодна, спраектавана аўтарам Троіцкага касцёла ў Воўчыне ці па яго падабенству. Пасля закрыцця Воўчынскага касцёла яго маёмасць у 1869 г. была перанесена ў капліцу.

Капліца — помнік архітэктуры барока. Невялікі 8-гранны аб’ем яшчэ ў 1970 меў шатровы дах з фігурным ліхтаром (чыгуннае ліццё). Грані капліцы раскрапаваны плоскімі лучковымі нішамі і вокнамі ў прафіляваных ліштвах, вуглавымі лапаткамі, гарызантальнымі цягамі цокаля і карніза. Унутры сцены аздоблены ляпным раслінным арнаментам, рэльефнымі выявамі воінскіх даспехаў. Над уваходам на 2 слупах размешчаны хоры з ажурнай разной агароджай.

Каталіцкія храмы на Беларусі