> obwód witebski > rejon głębocki > wieś Mosarz
Mosarz. Zespół pałacowo-parkowy Brzostowskich

Mosarz - zabytki | zdjęcia

Mosarz. : Zabytki i atrakcje | zdjęcia

Mosarz.  Krajobrazy Krajobrazy

„Jezioro łabędzie” – jezioro Cerkwiszcze w Mosarzu. Na przeciwległym brzegu – pozostałości parku na terenie majątku Brzostowskich. Fot. 04.11.2006

Mosarz.  Folwark Piłsudskich Folwark Piłsudskich

Zespół budynków gospodarczych folwarku; wcześniej zespołu pałacowego Brzostowskich. Obecnie użytkowane przez mosarski zakład lniarski. 03 2006

Mosarz. : Utracone spuścizna | zdjęcia

Mosarz.  Zespół pałacowo-parkowy Brzostowskich

Mosarz. Zespół pałacowo-parkowy Brzostowskich (> 1780) Elewacja ogrodowa pałacu, ok. 1914 r.

W nawiązaniu do wcześniejszej wiadomości:

Witam,

Poszukuję informacji dotyczących mojego ojca - Mieczysława BUKO, ur. 19.01.1925 roku we wsi Panfiłowszczyzna, syna Witolda i Emilii (z domu Baryło, ur. Kwacze).

Tato został zmobilizowany do wojska 12.07.1944 roku.

Poszukuję osób znających tatę lub mających jakąkolwiek wiedzę na jego temat.

Witam. Wg przekazów mojej Mamy mieszkała ona przy tym Folwarku. Rodzina Buko. Jesli ktoś ma jakieś wiadomości na ten temat to proszę o informacje, próbuje odtworzeyć drzewo genologiczne mojej rodziny.
Witam szukam informacji związanych z wsią Łaszuki.Mój tata urodził się tam we wrześniu 1944 roku.syn Stanisława i Anny Gaur z domu Wyszatko.Ma ktoś może jakieś info jak dojść do metryk z tamtych czasów....
В разделе "Пейзажи" есть фотография мужчины, который держит за уздечку лошадь. Это наш отец - Носко Иван Викторович. Наш дом находится рядом с костелом.В разделе "Костел Святой Анны" пользователем "Anna" размещена старая фотография костела. Человек, фотографировавший костел, как раз и стоял спиной к нашему дому. Местность перед костелом у нас называлось "Рынком", где в детстве играли и в футбол, и...
Pierwsza pisemna wzmianka: 11.10.1554

Мосар Мосар Mosarz Mosar Mosor