> obwód witebski > rejon dokszycki > miasteczko Parafianowo
Parafianowo. Gorzelnia

Parafianowo. : Zabytki i atrakcje | zdjęcia

Witam serdecznie
Szukam jakichkolwiek informacji na temat mojego pradziadka Michała Malkiewicza
Wiem tyle :
-prawdopodobnie mieszkał w Parafianowie Białoruś w obwodzie witebskim, w rejonie dokszyckim. (mój dziadek a jego syn urodzony był w Parafianowie)
Był kolejarzem ( zawiadowcą ),posiadam zdjęcia pradziadka w mundurze kolejarskim
Rodzina nasza wywodzi się z dzisiejszych terenów Białorusi. Tam w 1880 roku w Połocku urodził się Wincenty Baranowski (19/04/1880) syn Jana i Klary (Łappo). W 1909r w Parafianowie Wincenty zawarł związek małżeński z Jadwigą (Dominiewską 01/01/1887r) mieli dwóch synów Edwarda (25-05-1910) i Konstantego (20/02/1913).
moja mama Władysława z domu Bobrowska córka Bronisława i Moniki z domu Malkiewicz była ochrzczona w Parafianowie urodzona 18.09.1934 w Kobielcach
Witam Państwa, bardzo dziękuję za odpowiedź na wątek dotyczący rodziny Hajkowiczów ze wsi Woznowszczyzna. Zależy mi na każdej informacji.Pani Zofio i Pani Anno, bardzo proszę o kontakt, gdyż ja słyszałam z rodzinnych opowieści zarówno o Franciszku Hajkowiczu, jak i o braciach Hajkowiczach będących mieszkańcam...
Szanowni Państwo,
Poszukuję pozyskać informację na temat nazwiska rodu Nieczaj (dziadek urodził się w Barankach - ówczesna Białoruś) oraz rodu Baranowskich, również ta miejscowość.

Pierwsza pisemna wzmianka: XVI

Możliwe warianty:
Параф'янава Парафьяново Parafianowo Parafjanava Парафьянава Парфенава Пархвенава Paraphjanów Парафьянаў Парафіянава Парафіянаў Paraphianava Parafyanovo Paraphjanow Paraphianau