> obwód witebski > rejon brasławski > miasteczko Druja
Druja. Kamień Borysa

Druja.  Cerkiew ŚŚ. App. Piotra i Pawła Cerkiew ŚŚ. App. Piotra i Pawła

Ruina wieży cerkwi Świętych Piotra i Pawła w Drui, widok od południa

Druja. : Utracone spuścizna | zdjęcia

Druja.  Kościół Św. Antoniego i klasztor Dominikanów

Druja. Kościół Św. Antoniego i klasztor Dominikanów (1767) Ruiny kościoła podominikańskiego na foto 1909 r.

Druja.  Synagoga Wielka

Wiadomości

Moja Babcia Helena Rubowicz z domu Lepko, urodziła się w wychowywała w Nowiczkach , jej ojcem był Franciszek Lepko, a matką Jadwiga Lepko z domu Podobyćko, szukam grobu moich pradziadków. Prawdopodbnie pochowani w Drui. Jesli ktokolwiek ma taka wiedze prosze o kontakt....
Moja prababcia z domu Józefa Kisło, urodziła się w miejscowości Druja w 1900 roku. Jej rodzice to Janina i Grzegorz Kisło. Prababcia wyjechała do Warszawy około 1915-1916 roku. Szukam informacji o pochodzeniu babci, rodzinie. Może ktoś z Państwa ma jakieś informacje. Chciałabym się dowiedzieć więcej i przekazać po...
Moi dziadkowie, Józef i Genowefa Szukiel mieszkali w Druji, Tato - Grzegorz Szukiel (ur. 1935) i jego brat Józef, urodzili się tam i zostali ochrzczeni. Dziadkowie mieszkali na parceli zaraz obok lasu cerkiewnego (chyba cerkiew cmentarna w lesie). Szukam rodziny, została tam, chociażby najmniejszych informacji....
Mój Tato i jego rodzice pochodzili z Drui.Wyjechali stamtąd kiedy Tato był mały.Miał wówczas kilka lat.Może mieszkają tam jeszcze ludzie o nazwisku Rudakowski?...
Mój pradziadek pozostawił nieruchomość na terenie Druji, o czym niedawno się dowiedziałam. Czy ktoś miał podobną sytuację?...